Scroll To Top

Leiden Law Lunch 8 februari 2023: Corstiaan Kan over de Media Freedom Act 

Persvrijheid en mediapluriformiteit anno 2023: toenemende onveiligheid en intimidatie van journalisten (Spyware, SLAPP’s), fake news over COVID en de oorlog in Oekraïne, een Hongaarse premier die de nationale nieuwsmedia volledig in zijn greep heeft, Elon Musk die Twitter-accounts van kritische journalisten opschort en de resultaten van de Media Pluralism Monitor die er niet om liegen: “None of the countries analysed is free from risks to media pluralism”. 

Het zijn verontrustende ontwikkelingen die hebben geleid tot een Europees wetgevingsinitiatief: de Europese Media Freedom Act. Het voorstel voor deze Verordening werd door de Europese Commissie gepresenteerd op 16 september 2022 en vormt een aanvulling op de eerdere ‘Digital Single Market’ initiatieven (DSA, DMA, DSM Rl, de herziene Rl AVMD).  

Corstiaan Kan (advocaat bij Bremer & De Zwaan en lid van de EMFA-studiecommissie van de Vereniging voor Media-en Communicatierecht) bespreekt op woensdag 8 februari 2023 (12:00-13:00) tijdens de Leiden Law Lunch de ins en outs van deze voorgestelde Media Freedom Act. 

Meld je hier aan: Leiden Law Lunch IE: European Media Freedom Act; 8 februari 2023 - Juridisch Post Academisch Onderwijs (paoleiden.nl)

 Lees-suggesties: