Scroll To Top

MARCEL DE ZWAAN

Marcel is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en mediarecht. Marcel was partner bij Houthoff en werkte eerder bij het Holland Festival.
Marcel heeft veel ervaring in de advies- en de procespraktijk en was onder meer betrokken bij grensverleggende zaken zoals de introductie van gratis internet (Ilse/Wanadoo), van de databankbescherming (Telegraaf/ NVM) en van het volgrecht (Simonis & Buunk/Pictoright). Marcel publiceert en doceert regelmatig over onderwerpen op zijn vakgebied. Hij is voorzitter van de redactie van het tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht (AMI), auteur van het boek “Geen beelden Geen nieuws” en onder meer lid van het bestuur van de Vereniging voor Auteursrecht, van De Groene Amsterdammer en van de stichting Khardzhiev. Naast advocaat is Marcel ook lid van het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA).

Marcel heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd voor het rechtsgebied: intellectueel eigendom.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Marcel de Zwaan

mrdezwaan@bremerdezwaan.nl
+31622481565

LinkedIn Profiel

MONICA BREMER

Monica is advocaat, bestuurder/toezichthouder en mediator. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, in het bijzonder op het gebied van governance. Zij geeft regelmatig les aan bestuurders en toezichthouders, begeleidt boardroom evaluaties en treedt op als moderator. Zij heeft veel ervaring met fusies, samenwerkingsverbanden en geschillen in de zakelijke, non-profit, cultuur- en creatieve sector. Monica is commissaris bij Bosch Transmission Technology en voorzitter van het Amsterdamsch Fonds. Van 2015 tot 2023 was zij vice voorzitter van de raad van toezicht van de VPRO. Van 2015-2019 was zij lid van de Raad van de Orde van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Van 2007-2012 is Monica als universitair docent (Kunst & Recht) aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam verbonden geweest. Van 2010 tot 2020 was zij bestuurslid van De Groene Amsterdammer en van 2019 tot en met 2022 voorzitter van de raad van toezicht van Free Press Unlimited. Monica heeft van 2020 tot en met 2022 gewerkt als consultant voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, onder meer met betrekking tot het Rijkshuisvestingstelsel, Matchfixing (een publiek- private samenwerking) en de Dienst Terugkeer en Vertrek. Zij is aldus ervaren in het werken met en in de publieke sector. Een uitgebreider CV is te vinden op Monica Bremer | LinkedIn. Monica is aangesloten bij het Platform Business Mediation en de Vereniging Advocaten en Mediators (NVVMA).

Monica heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd voor het rechtsgebied: ondernemingsrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Monica Bremer

mbremer@bremerdezwaan.nl 
+31622795277

LinkedIn Profiel

CORSTIAAN KAN

Corstiaan is beëdigd als advocaat in januari 2018 en werkzaam in de praktijk van Bremer & De Zwaan sinds oktober 2016. Corstiaan studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en schreef zijn scriptie over de parodie-exceptie in het auteursrecht. Tijdens zijn studie (master strafrecht en burgerlijk recht) is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Corstiaan is een fanatieke basketballer en speelde in de Nederlandse eredivisie (Matrixx Magixx Nijmegen) en komt nu uit voor de Harlem Lakers (Amsterdam)

Corstiaan is lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten en maakt deel uit van de redactie ‘Intellectuele eigendom’ van OpenRecht.

Corstiaan heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd voor het rechtsgebied: intellectueel eigendom.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Corstiaan Kan

ckan@bremerdezwaan.nl
+31615629697

LinkedIn Profiel